Angstige momenten in schoolgebouw: drie woedende mannen dringen school binnen

Angstige momenten in schoolgebouw: drie woedende mannen dringen school binnen

Geplaatst op 12 oktober 2022, om 21:16 uur

ZEVENAAR – Angstige momenten deze woensdagmiddag op het Liemers College aan de Landeweerdijk in Zevenaar. Terwijl er lesgegeven werd op de school, drongen deze middag drie woedende mannen het gebouw in en begonnen met tafels en stoelen te gooien.

Volgens omstanders zou een boze ouder een conflict hebben veroorzaakt. Een woordvoerder van de school wil dit vooralsnog niet bevestigen. Wat zij wel willen vertellen is dat drie woedende mannen het gebouw binnen drongen en rechtstreeks naar de kantine liepen. Daar gooiden ze onder andere stoelen en tafels omver, zo meldt De Gelderlander. Dit zorgde voor een bedreigende situatie op de school, waar op dat moment ook nog les werd gegeven. Het personeel van de school slaagden erin dat de drie mannen uit de kantine gingen en meegenomen werden naar een andere ruimte.

“Politie was er snel voor de indringers”
“De politie is direct gebeld.” Zo vertelt Frieda Tax, woordvoerder van de scholenstichting Quadraam bij De Gelderlander. “Wij hebben strakke afspraken dat bij dit soort incidenten de politie gebeld wordt en dat zij er heel erg snel kunnen zijn. De school moet in alle gevallen een veilige omgeving zijn voor leerlingen en personeel. Als we de politie bellen komen ze snel. Ook al omdat wij als personeel niet bevoegd zijn om indringers aan te pakken.”

De politie rukte direct met twee wagens uit en waren snel ter plekke. Dit veroorzaakte ook veel bekijks van de scholieren. Volgens getuigen vertrokken de eerste agenten kort na aankomst weer en bleven de andere agenten langer ter ondersteuning in de school.

Veel onrust gezorgd
De school begrijpt dat het incident voor veel onrust heeft gezorgd bij leerlingen en ouders. Frieda Tax vertelt bij De Gelderlander dat ze als school een brief gaan sturen naar de ouders en leerlingen om uit te leggen wat er is gebeurd. “We willen daarin opnieuw laten weten dat veiligheid voor alles gaat op het Liemers College. En dat we het heel erg vervelend vinden dat dit heeft kunnen gebeuren. We hebben snel contact met de politie in een voorkomende situatie. Gelukkig is dat nog bijna nooit nodig geweest.”

Of het trio is aangehouden is onbekend, evenals of er extra beveiligingsmaatregelen nodig zullen zijn om herhalingen te voorkomen.