Man aangehouden voor moorden op oud profvoetballers

Man aangehouden voor moorden op oud profvoetballers

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 12:58 uur

NEDERLAND – De Dienst Speciale Interventies van de Landelijke Eenheid hield vanochtend een 53-jarige man aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties in 2019 in Amsterdam en op Curaçao. Hierbij werden de oud profvoetballers Kelvin Maynard en Genciël Feller doodgeschoten. De man wordt ook verdacht van grootschalige handel in cocaïne. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid doet het onderzoek naar de aangehouden man. Dit gebeurt onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

De politie hield de man aan in een woning in Almere en deed, onder leiding van de rechter-commissaris, zoekingen op, tot nu toe, in ieder geval zeven verschillende locaties. Zo zocht de politie in woningen, een hotelkamer en een bedrijf in Amsterdam, Almere en Rotterdam, Diemen. De politie zocht onder andere naar gegevensdragers en administratie.

De man is ingesloten voor verhoor en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.