Arrestaties bij grote anti-witwasactie tegen drugshandel

Arrestaties bij grote anti-witwasactie tegen drugshandel

Geplaatst op 11 oktober 2022, om 10:20 uur

ROTTERDAM – De politie heeft dinsdagochtend in Rotterdam en omgeving zeven verdachten aangehouden in een groot onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met witwassen en handel in verdovende middelen. Bij de actie zijn, op 22 plaatsen verspreid over heel Nederland, enkele honderden rechercheurs betrokken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, meldt de politie.

Het onderzoek naar de organisatie begon twee jaar geleden, toen de politie informatie in handen kreeg over mogelijke criminele en ondermijnende activiteiten van de verdachten. Een team van financieel rechercheurs is onder leiding van het Openbaar Ministerie bezig geweest met verzamelen van bewijs tegen hen.

De aanhoudingen zijn gedaan in Rotterdam, Bergschenhoek, Oostvoorne, Nieuwerkerk aan den IJssel, Uithoorn en Amsterdam. Ook zijn er invallen bezig in Valkenburg (Limburg), Montfoort, Den Haag en Denekamp. In het buitenland zijn er acties in Luxemburg en Servië. Naast het doen van aanhoudingen nemen de rechercheurs ook goederen en voertuigen in beslag.

De doorzoekingen van woningen en bedrijfspanden gaan naar verwachting nog de hele dinsdag duren. Rechercheurs krijgen daarbij steun van specialistische groepen, zoals het arrestatieteam en de bewakingseenheid.

 

Door: ANP