Man meldt zich bij Haagse politie na aanrijding kind

Man meldt zich bij Haagse politie na aanrijding kind

Geplaatst op 7 oktober 2022, om 19:11 uur

DEN HAAG – Een 19-jarige man heeft zich bij de politie Den Haag gemeld na een ernstige aanrijding maandagavond op de Loosduinsekade, waarbij een 6-jarig kind zwaargewond raakte, meldt de politie. Ook heeft de politie in de Uitenhagestraat in Den Haag een auto in beslag genomen die mogelijk bij de aanrijding betrokken was. De auto wordt onderzocht.

De politie verdenkt de man die zich gemeld heeft van betrokkenheid bij de aanrijding. Hij wordt binnenkort verhoord. De aanrijding was op de kruising van de Loosduinseweg en de Gaslaan. Het aangereden kind raakte zwaargewond. De bestuurder, die het rode licht negeerde, is “geen moment” gestopt en doorgereden na het ongeluk, meldde de politie eerder.

Het gezin van de jongen stak rond 20.30 uur de weg over bij een oversteekplaats voor voetgangers. De jongen was bijna aan de overkant toen de automobilist het stoplicht negeerde en hem aanreed. Het kind werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Uit het eerste onderzoek naar de scherven op straat maakte de politie op dat de bestuurder waarschijnlijk in een lichtgrijze Toyota Yaris model 2002-2005 reed. Het voertuig zou door de aanrijding schade rechtsvoor moeten hebben. De politie had mensen gevraagd contact op te nemen als ze dit type auto met schade in de omgeving hebben gezien.

Door: ANP