Zestig bewoners boven winkelcentrum geëvacueerd na groot gaslek

Zestig bewoners boven winkelcentrum geëvacueerd na groot gaslek

Geplaatst op 6 oktober 2022, om 20:05 uur

STADSKANAAL – Vanwege een nieuw gaslek is een winkelcentrum aan de Europalaan en het gebied eromheen in Stadskanaal donderdagmiddag ontruimd. Volgens de brandweer heeft een medewerker van het winkelcentrum gas geroken. Hierop zijn metingen verricht en is er gas gemeten. Naar het lek wordt nog gezocht.

Ongeveer zestig bewoners van bovenliggende woningen zijn opgevangen door de gemeente. Bij een naastgelegen flat werden ook te hoge gaswaardes gemeten, deze is ook uit voorzorg ontruimd. Om hoeveel woningen in de flat het gaat, kon een woordvoerder van de veiligheidsregio nog niet zeggen. Netbeheerder Enexis is op het moment bezig de leiding gasloos te maken.

Een dag eerder was in dezelfde straat ook al een gaslek. Ook toen werden meerdere winkels en woningen ontruimd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio kan niet zeggen of er een verband is.

Door: ANP