Buurtbewoners gooien steen door raam om slechthorende buren te waarschuwen voor brand

Buurtbewoners gooien steen door raam om slechthorende buren te waarschuwen voor brand

Geplaatst op 5 oktober 2022, om 09:46 uur

NIJVERDAL – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er op de Albert Verweystraat in Nijverdal een woningbrand gewoed. Buurtbewoners gooide een steen door een raam om buren te redden.

Rond 01:00 uur brak de brand uit en werd de brandweer gealarmeerd, zij schaalde op naar ‘middel brand’. De bewoner van de brandende woning kon zelfstandig naar buiten komen. Hij ademde wel rook in en is daarom gecontroleerd door een ter plaatse gekomen ambulance. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Naast de woning die in brand stond woont een stel dat slechthorend is. Ook zij moesten hun woning verlaten. Echter kregen zij doordat zij niet goed kunnen horen niks van het incident mee. Buurtbewoners gooide daarom een steen door de ruit om hen te wekken. Beide bewoners konden vervolgens in veiligheid worden gebracht.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. De woning waar de brand woedde is onbewoonbaar verklaard.