VIDEO: Dit zijn de brandstichters van grote brand

VIDEO: Dit zijn de brandstichters van grote brand

Geplaatst op 4 oktober 2022, om 20:59 uur

ARNHEM – Bij een uitslaande brand aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem liepen een meubelzaak en het appartementen erboven zware brandschade op. Uit camerabeelden van die vrijdagochtend 15 april 2022 blijkt dat het vuur is aangestoken.

Een getuige hoorde rond 04.00 uur glasgerinkel en probeerde meteen zoveel mogelijk bewoners wakker te maken. In totaal werden tientallen bewoners geëvacueerd, van wie sommigen door de brandweer met een hoogwerker.

Daders en Opel Corsa
Om 03.55 uur verschenen twee mannen bij de ingang van de meubelzaak. Op beelden is te zien hoe ze een ruit insloegen. Nadat ze brand stichtten, sloegen ze op de vlucht.
Ze reden die nacht in een grijze Opel Corsa. Uit onderzoek blijkt dat die kentekenplaten had waarop de letter X voorkwam.

Motief niet bekend
De politie wil niet alleen weten wie de daders en eventuele opdrachtgever(s) zijn, maar ook waarom ze het op de Arnhemse meubelzaak hadden voorzien.

Beloning
De schade aan de meubelzaak, de appartementen, de loods en de uitgebrande auto’s loopt in de miljoenen euro’s. Een verzekeringsmaatschappij looft daarom een beloning uit voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de daders.