Verdachte Mallorcazaak: spijt van de dingen die ik heb gedaan

Verdachte Mallorcazaak: spijt van de dingen die ik heb gedaan

Geplaatst op 4 oktober 2022, om 18:12 uur

LELYSTAD – Kaan B. (19) uit Hilversum, een van de verdachten in de Mallorcazaak, noemde dinsdag in de rechtbank het uitgaansgeweld van hem en zijn vrienden verschrikkelijk. “Ik heb enorme spijt van de dingen die ik heb gedaan die bewuste avond”, vertelde B.

Kaan B. is de eerste van de negen verdachten die individueel door de rechtbank aan de tand wordt gevoeld over de gebeurtenissen in juli vorig jaar. Hij wordt met vijf anderen verdacht van een poging tot doodslag bij een café aan de boulevard van de Spaanse badplaats El Arenal, voorafgaande aan de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman verderop aan de boulevard.

Bij café De Zaak zou B. met vrienden om 01.45 uur een ander slachtoffer hebben geslagen en geschopt, terwijl het slachtoffer Bram al op de grond lag. Een ander slachtoffer liep bij dit incident een gebroken neus op. Kaan wordt ook verdacht van openlijk geweld in vereniging.

Kaan zat tot bijna sluitingstijd in een andere pub en zegt dat hij zijn vrienden, die ruzie kregen in De Zaak, te hulp wilde schieten. Hij beseft nu dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt. Kort na zijn tussenkomst in het conflict deelde hij een van de eerste klappen uit. “Dit zou vrienden helpen, maar dat is een enorm verkeerde gedachte. Ik had me van die ruzies moeten distantiëren”, aldus de verdachte.

Daan van S. (19) kwam op de eerste zittingsdag als tweede verdachte aan bod. Net als Kaan wordt hij verdacht van een poging tot doodslag bij café De Zaak en openlijk geweld. Daan vertelde de rechtbank dat er ruzie was ontstaan over stoelen in De Zaak en dat een vriend van hem werd geslagen. Hij probeerde naar eigen zeggen de boel buiten te sussen, maar kreeg ondertussen op de boulevard een harde klap op zijn achterhoofd.

De klap triggerde zijn boosheid en “een soort wraakzucht”. Daan sloeg daarna om zich heen en besloot de man “te pakken te nemen”. Hij gaf het slachtoffer Bram twee rake trappen op het moment dat die al op de grond lag. Hij heeft daar spijt van. “Ik had moeten weglopen, in plaats van wraak te nemen.”

Verderop op de boulevard zou Daan van S., die zijn kapotgescheurde T-shirt inmiddels had uitgetrokken, hebben meegevochten. Daar zag hij iemand spugen naar zijn vriend en medeverdachte Sanil B. (20). Daan kreeg er opnieuw een klap op zijn achterhoofd en belandde in gevecht met een tegenstander, waardoor hij niet zou hebben gezien wat er met Carlo Heuvelman is gebeurd.