Brandweer redt circusdieren bij flinke brand

Brandweer redt circusdieren bij flinke brand

Geplaatst op 4 oktober 2022, om 08:21 uur

DELFT – Maandagavond brak er op de Hoflaan in Delft een grote brand uitgebroken in een tuinderkas.

Rond 22:00 uur werd de brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleek de tuinderkas in lichterlaaie te staan. De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’. ‘’Dit omdat het bluswater van ver moet komen ‘’, aldus de brandweer. Één persoon werd gecontroleerd door een ter plaatse gekomen ambulance.

Circusdieren
Bij de brand waren verschillende dieren betrokken. Volgens Regio 15 gaat het om circusdieren. De brandweer heeft de dieren in veiligheid weten te brengen. Een dierenarts heeft de dieren gecontroleerd en de nodige medicatie toegediend.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.