Voetballer verdacht van ernstige mishandeling vrouw (20)

Voetballer verdacht van ernstige mishandeling vrouw (20)

Geplaatst op 3 oktober 2022, om 13:34 uur

AMSTERDAM – Een van de verdachten van een ernstige mishandeling van een vrouw in een Amsterdamse club is voetballer Tayrell W. van FC Volendam. Hij meldde zich bij de politie nadat die zondag beelden had gedeeld van de mishandeling, waarop twee verdachten herkenbaar te zien waren. Een woordvoerder van de Volendamse profclub bevestigde maandag de berichtgeving van AT5 dat het gaat om de 20-jarige W., die voor Jong FC Volendam speelt.

“We hebben vernomen dat hij betrokken zou kunnen zijn bij het incident. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie”, aldus de woordvoerder. Volendam laat zich nog niet uit over de mogelijke consequenties van de zaak. “Wij zijn momenteel bezig met het verzamelen van alle feiten.”

W. speelt zijn wedstrijden voor Jong Volendam, dat uitkomt in de Tweede Divisie. De buitenspeler voetbalde eerder voor FC Twente, Go Ahead Eagles en De Volewijckers. Hij verlengde afgelopen zomer zijn contract bij Volendam tot medio 2025.

De 20-jarige vrouw wees in de nacht van 16 op 17 juli een man af die haar probeerde te versieren. Daarop greep de man hardhandig haar linkerborst beet, aldus de politie. Toen het slachtoffer zich probeerde te verweren, werd ze door twee mannen bij haar keel gegrepen en kreeg ze harde klappen tegen haar hoofd. Het slachtoffer en de mannen werden door andere bezoekers en portiers van de club uit elkaar gehaald.

In het ziekenhuis bleek dat een kies van de vrouw gebroken was, een voortand los zat en dat haar kaak op drie plekken gebroken was. Zij werd diezelfde dag geopereerd. Acht schroeven werden in haar kaak gezet, waardoor ze wekenlang niet goed kon praten of kauwen, aldus de politie.

De politie verdenkt een van de mannen ook van aanranding. Nu een van de twee zich heeft gemeld, haalt de politie voorlopig de herkenbare beelden offline. Mocht de andere verdachte uit beeld blijven, dan zal de politie het filmpje opnieuw tonen, waarschuwt een woordvoerster.

Door: ANP