UPDATE: Dode (30) en zwaargewonde (22) bij frontale botsing op “gevaarlijke weg”

UPDATE: Dode (30) en zwaargewonde (22) bij frontale botsing op “gevaarlijke weg”

Geplaatst op 1 oktober 2022, om 11:02 uur

OUDE-TONGE – Op de N59 op Goeree-Overflakkee (Zuid-Holland) is zaterdagochtend een dode gevallen bij een frontale botsing tussen twee auto’s. Een ander slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 9.15 uur tussen Den Bommel en Ooltgensplaat. De hulpdiensten rukten groots uit. Ook de traumahelikopter was ingezet om extra medische hulp ter plaatse te verlenen. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten. Een 30-jarige man uit Rotterdam kwam bij dit ongeval om het leven. Een tweede persoon, een 22-jarige vrouw uit Enschede, raakte zwaargewond. Deze is met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldde dat het ongeval door nog onbekende oorzaak gebeurde tussen Den Bommel en Ooltgensplaat. Een politiewoordvoerster wees erop dat het een gevaarlijke eenbaansweg is, zonder middenberm. Beide slachtoffers zaten alleen in de auto.

Door: ANP