Jongeren voetballen met zes egels, vier daarvan overleefden het niet

Jongeren voetballen met zes egels, vier daarvan overleefden het niet

Geplaatst op 30 september 2022, om 20:01 uur

FRANEKER – In het Friese Franeker zijn vier egels overleden door dierenmishandeling. Zes egels werden door een groepje jongeren als voetbal gebruikt, slechts twee van de diertjes overleefden de gruwelijke mishandeling.

Een vrouw die het incident zag gebeuren belde direct de dierenambulance terwijl de jongeren de benen namen. ‘De vrouw heeft gered wat er nog te redden was’, schrijft de Stichting Dierenambulance de Waadhoeke op Facebook. ‘Maar helaas waren er van de zes egels nog maar twee over. Dit duo is overgebracht naar de Fûgelhelling te Ureterp om aan te sterken.’

Uit het Facebookbericht van de dierenambulance valt ook op te maken dat de jongeren niet meer zijn teruggevonden. ‘De jeugd was helaas gevlogen’, zo wordt de Facebook post afgesloten.