Reanimatie na ernstige aanrijding op A9, traumaheli ingezet

Reanimatie na ernstige aanrijding op A9, traumaheli ingezet

Geplaatst op 29 september 2022, om 13:41 uur

VELZEN-ZUID – Een persoon is donderdagmiddag gereanimeerd na een ongeval op A9 bij Velsen-Zuid.

Even voor 12:30 uur ging het mis op de snelweg richting Alkmaar. Een bestelbus botste achterop een personenwagen. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, kwamen in actie om hulp te bieden. Een voorlichter van de politie laat weten dat er één persoon bekneld zat en door de hulpdiensten moest worden gereanimeerd. Het slachtoffer is na de eerste zorg met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

De snelweg was tijdelijk helemaal afgesloten voor het verkeer. Uiteindelijk kon de spitsstrook worden vrijgegeven nadat de traumahelikopter vertrokken was. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s Michel van Bergen