Eigenaar hondje Daisy dumpt haar vanuit auto: wilde haar ‘de vrijheid geven’

Eigenaar hondje Daisy dumpt haar vanuit auto: wilde haar ‘de vrijheid geven’

Geplaatst op 29 september 2022, om 10:08 uur

VELP/KEENT – De dierenambulance van Noord-Oost Brabant is woensdagavond uitgerukt, nadat er tussen Velp en Keent een hondje was gedumpt.

Een fietser zag hoe het hondje uit een groene auto werd gezet, die vervolgens doorreed.  Kort nadat de fietser zag hoe het hondje Daisy later bleek te heten, werd gedumpt, nam een passerende automobilist haar mee naar de dierenarts. Daar hebben medewerkers van de dierenambulance haar overgenomen en gecontroleerd. Het dier bleek niet gewond te zijn geraakt, maar was verrassend genoeg wel volledig gechipt. Doordat het dier gechipt was, kon de eigenaar even later worden opgespoord.

Aan de hand van het telefoonnummer dat aan de chip gekoppeld was, hebben de medewerkers eerst geprobeerd de eigenaar te bereiken. Dat lukte niet daarop zijn ze samen met de politie naar het adres van de eigenaar gegaan. Daar deed een verwarde man open. Die gaf aan Daisy ‘de vrijheid te hebben gegeven’ en niet meer voor haar te willen zorgen.

De hond is in beslag genomen en overgebracht naar een noodopvang. De politie neemt de zaak verder in behandeling. De dierenambulance bedankt de oplettende melders!

Foto: Dierenambulance Brabant Noord Oost