Brandweer bevrijdt onderkoelde bestuurder uit busje in de sloot

Brandweer bevrijdt onderkoelde bestuurder uit busje in de sloot

Geplaatst op 29 september 2022, om 07:39 uur

DODEWAARD – In de nacht van woensdag op donderdag heeft de brandweer een bestuurder bevrijd welke met zijn voertuig in de sloot was beland op de A15 bij Dodewaard.

Rond 04:10 uur merkte passerende wegwerkers in een vrachtwagen de bestelbus in de sloot op, waarna de hulpdiensten werden gealarmeerd. De bestuurder zat nog in het voortuig welke gedeeltelijk onder water stond. De passerende wegwerkers hebben gezorgd voor een afzetting om een veilige omgeving te creëren. De toegesnelde brandweerlieden hebben de bestuurder uit de bestelbus bevrijd.

Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet meer nodig en werd geannuleerd. De oorzaak van het eenzijdige ongeval is niet bekend.

Foto’s: Marco van Deick / Persbureau Heitink