Zeer grote brand in bakkerij onder controle

Zeer grote brand in bakkerij onder controle

Geplaatst op 26 september 2022, om 07:24 uur

DOORN  – In het centrum van Doorn heeft maandagochtend urenlang een grote brand gewoed in een bakkerij. Bij de brand kwam veel rook vrij, waar omwonenden last van kunnen hebben. Kort voor 10.00 uur was de brand onder controle, meldt Veiligheidsregio Utrecht.

Het nablussen gaat nog enkele uren duren. De schade aan het pand is groot. De brand is volgens de woordvoerder ontstaan in het dak van het pand aan de Kampweg. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Mensen werden opgeroepen op om niet te komen kijken, ramen en deuren te sluiten en hulpverleners de ruimte te geven. De brand leek eerder al onder controle, maar rond 09.00 uur sloegen toch de vlammen uit het dak.

Dak
De melding van de brand kwam tegen 04.00 uur en werd gedaan door personeel van de bakkerij. De brandweer was er snel bij, want naast de bakkerij is een brandweerpost. Het was volgens de veiligheidsregio moeilijk om het dak te bereiken in verband met een smalle steeg naast het pand. Ook met een drone wordt de brand op het dak in de gaten gehouden.

Volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio is er voor zover bekend niemand gewond geraakt. Eén woning is ontruimd.

Door: ANP