Gestolen bedrijfsauto terug door snelle actie

Gestolen bedrijfsauto terug door snelle actie

Geplaatst op 26 september 2022, om 12:19 uur

VLISSINGEN – De chauffeur van een bedrijfsauto parkeerde zijn voertuig maandagochtend aan de Hellebardierstraat in Vlissingen. Hij ging een paar minuutjes naar binnen bij het bedrijf waar hij werkzaam is en liet de sleutels van de bestelbus in het contact zitten. Toen hij een ogenblik later de auto wilde meenemen was deze nergens meer te bekennen.

De gedupeerde werknemer belde meteen de politie om de bijzonderheden van de auto door te geven. Het operationeel centrum gaf het kenteken van de bedrijfsbus door aan alle beschikbare politiemensen en verschillende agenten namen een post in langs de snelweg. Agenten die bij de afslag Goes-Zuid stonden hadden beet.

Zij zagen de auto langsrijden om ongeveer 8.15 uur. Ze zetten de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Die voldeed hieraan en zette de auto aan de kant van de weg. De man, een 45-jarige inwoner van Dordrecht, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt vandaag een verklaring van hem opgenomen.

De auto is door de politie in beslag genomen en wordt teruggegeven aan het bedrijf dat eigenaar is. Het bedrijf deed aangifte.