Celstraf voor van galerij gooien zoontje

Celstraf voor van galerij gooien zoontje

Geplaatst op 26 september 2022, om 18:42 uur

ROTTERDAM – De rechtbank in Rotterdam heeft maandag een 45-jarige man veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, voor het gooien van zijn zoontje van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk op 5 januari 2019. De rechtbank vindt Mohamed el K. schuldig aan een poging tot zware mishandeling.

Het jongetje, een kind van destijds net een jaar oud, heeft aan zijn val van minimaal vier meter geen blijvend letsel overgehouden. Maar schadelijke effecten van het incident kunnen op de langere termijn niet worden uitgesloten. In het vonnis spreekt de rechtbank van een zeer ernstig feit, omdat het kleine kind weerloos was. De verdachte “heeft ervoor gezorgd dat zijn zoon op zijn minst een slechte start in het leven heeft gekregen en mogelijk de rest van zijn leven last zal hebben van het handelen van zijn vader”.

Het Openbaar Ministerie had op zitting van twee weken geleden 27 maanden cel geëist. Dat de straf lager uitvalt, komt onder meer omdat de man is vrijgesproken van huiselijk geweld. Naast de celstraf heeft de rechtbank de man een contactverbod met moeder en kind opgelegd.

Door: ANP