UPDATE: Vierde Nederlandse verdachte ontvoeringspoging Belgische minister aangehouden

UPDATE: Vierde Nederlandse verdachte ontvoeringspoging Belgische minister aangehouden

Geplaatst op 25 september 2022, om 15:44 uur

DEN HAAG – De Nederlandse politie heeft op verzoek van België een vierde verdachte aangehouden voor de verijdelde ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Het Nederlandse Openbaar Ministerie meldt dat het gaat om een 21-jarige Nederlander. Hij werd rond 15.00 uur aangehouden op straat in Den Haag.

Zaterdag werden al drie Nederlanders van 20, 29 en 48 jaar aangehouden in Den Haag en Leidschendam. De Belgische politie had ze gevolgd vanaf het huis van Van Quickenborne in Kortrijk tot aan de Nederlandse grens. Bij het huis hadden ze een auto achtergelaten. Daarin zijn volgens Belgische media een automatisch geweer en flessen met benzine gevonden.

De VRT meldde zaterdagavond al dat het mogelijk zou gaan om een poging tot ontvoering. Drugscriminelen zouden Van Quickenborne, die tevens vicepremier is, willen ruilen tegen een gevangenzittende collega, aldus de zender. Volgens de VRT houdt de politie er rekening mee dat de opdrachtgevers “drugsbaronnen in het buitenland” zijn.

Van Quickenborne zelf legde ook de link met de criminaliteit in een bericht dat hij op Instagram plaatste. “Laat mij duidelijk zijn: de mensen die hierachter zitten, bereiken het tegenovergestelde van wat ze beogen. Het sterkt mij in de overtuiging dat we moeten blijven strijden. De criminelen voelen zich in het nauw gedreven. Dat gevoel is terecht. Want we zullen de strijd tegen de georganiseerde misdaad blijven voeren, met meer mankracht en middelen dan vroeger.”

Door: ANP