Automobilist rijdt fietsers aan op fietspad: meerdere gewonden

Automobilist rijdt fietsers aan op fietspad: meerdere gewonden

Geplaatst op 24 september 2022, om 22:02 uur

AMSTERDAM – Twee fietsers zijn zaterdag aan het begin van de avond gewond geraakt in Amsterdam nadat ze op het fietspad werden aangereden door een automobilist die daarvoor in botsing met een auto was gekomen.

De aanrijding gebeurde nadat twee auto’s op het kruispunt van de C. van Eesterenlaan en de Borneolaan op elkaar botsten. Een auto schoot vervolgens het fietspad op, waarbij de twee fietsers geschept werden.

Meerdere ambulances en een traumateam werden opgeroepen om hulp te bieden. Beide fietsers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

De klap is goed zichtbaar na het ongeluk. Zo zit de fiets vast aan de voorkant van de auto en zit er een flinke barst in het voorraam.

foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen