Woningen ontruimd na plofkraak bij juwelier

Woningen ontruimd na plofkraak bij juwelier

Geplaatst op 23 september 2022, om 09:36 uur

PURMEREND – Een plofkraak bij een juwelier in Purmerend heeft in de nacht van donderdag op vrijdag veel schade veroorzaakt. Doelwit was de juwelierszaak aan de Padjedijk in het centrum van de Noord-Hollandse plaats. De twee daders gingen er op een scooter vandoor, aldus de politie. Zo’n vijftien omwonenden zijn geëvacueerd.

Er is veel schade door de plofkraak, ook aan omliggende panden. “Je moet dan vooral denken aan glasschade”, zegt de woordvoerder van de politie. Op beelden van regionale media is te zien dat de straat bezaaid ligt met glasscherven en puin. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

De politie is “met heel veel eenheden” op zoek naar de twee verdachten, aldus de woordvoerder. Voor de geëvacueerde bewoners is noodopvang geregeld in een nabijgelegen hostel. Het is nog niet duidelijk wanneer zij terug naar huis kunnen. De straat in het centrum van Purmerend is afgezet voor onderzoek.

Foto’s: Michel van Bergen