Vluchtende dief probeert winkelmedewerker aan te rijden

Vluchtende dief probeert winkelmedewerker aan te rijden

Geplaatst op 22 september 2022, om 10:42 uur

BERGEN OP ZOOM – Een medewerker van een supermarkt aan de Glacisstraat in Bergen op Zoom zag woensdagmiddag tegen 18:00 uur twee stellen in de winkel die op een verdachte manier rondliepen in het pand. Hij had het vermoeden dat zij spullen wegnamen zonder te betalen.

Zijn vermoeden bleek juist. De twee stellen rekenden ieder twee goederen af bij de kassa, en liepen vervolgens met de rest van hun boodschappen naar buiten. De medewerker van de supermarkt liep de parkeerplaats op waar hij zag dat de vier mensen in een auto gingen zitten en weg wilden rijden. In de tussentijd belde de man de politie en liep hij naar de auto toe.

De bestuurder van de auto probeerde de winkelmedewerker aan te rijden toen hij voor de auto stond. De man kon nog opzij gaan om een aanrijding te voorkomen.

Attente klanten
Toen de auto de parkeerplaats af wilde rijden was een klant van de winkel echter zo attent om de uitgang te blokkeren voor de auto met de winkeldieven daarin. Een andere klant parkeerde zijn auto precies achter de auto van de dieven, zodat die geen kant meer op konden. Op dat moment kwamen agenten ter plaatse en konden de vier eenvoudig aanhouden.

De vier aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze donderdag gehoord door rechercheurs. Het gaat om twee vrouwen (19 en 44 jaar) en twee mannen (21 en 52 jaar) die afkomstig zijn uit Roemenië en in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Hun auto is in beslag genomen voor onderzoek.