Man rijdt in op 20-jarige, auto belandt tegen gevel van woning

Man rijdt in op 20-jarige, auto belandt tegen gevel van woning

Geplaatst op 22 september 2022, om 12:00 uur

SINT WILLEBRORD – Omwonenden van de Wilgenrijs in Sint Willebrord zaten in de nacht van dinsdag op woensdag rechtop in hun bed na een harde klap die vanaf de straat klonk. Toen zij keken wat er gebeurd was zagen ze een auto deels tegen de gevel van een van de woningen staan. Voor de helft stond de auto in een naast de woning gelegen brandgang.

Op hetzelfde moment meldden verschillende getuigen dat er een vechtpartij aan de gang was waar meerdere personen bij betrokken waren. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat beide meldingen met elkaar te maken hadden.

Agenten namen verklaringen op van verschillende getuigen en betrokkenen. Toen het verhaal een beetje duidelijk was bleek er vermoedelijk het volgende gebeurd te zijn:

Eerder conflict
De eigenaar van de auto, een man van 25 uit Barendrecht, had een gesprek met het latere slachtoffer, een man van 20 uit Sint Willebrord om een eerder conflict uit te praten. Het gesprek werd rond 00.45 uur beëindigd en de 20-jarige wilde teruglopen naar zijn woning. De man uit Barendrecht reed hierop achter het slachtoffer aan, raakte hem met zijn auto en belandde deels tegen de gevel van een woning aan de Wilgenrijs. Die gevel raakte hierdoor flink beschadigd. De man stapte uit zijn auto en ging rennend achter de 20-jarige aan. Toen de twee bij de woning van de 20-jarige aankwamen, ontstond er een vechtpartij. Om de 20-jarige te ontzetten kwamen er familieleden van de 20-jarige naar buiten die vervolgens in gevecht gingen met de man uit Barendrecht. Hierbij liepen zowel de man uit Barendrecht als een 23-jarige man uit Sint Willebrord verwondingen op.

Twee verdachten aangehouden
Agenten hielden twee mannen aan op verdenking van poging doodslag, het gaat om de man uit Barendrecht en de 23-jarige inwoner van Sint Willebrord. Ze zijn in verzekering gesteld. De man uit Barendrecht is naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. Hij wordt daar behandeld. De 23-jarige man gaat later zelf naar het ziekenhuis vanwege zijn verwondingen. De twee aangehouden verdachten zullen worden verhoord op het moment dat dat medisch gezien mogelijk is.

De jongeman die werd aangereden deed aangifte bij de politie. Hij raakte lichtgewond en gaat naar de huisarts voor behandeling aan de verwondingen.

Door de politie is onderzoek gedaan op de plaats van de aanrijding en op de plaats waar de vechtpartij plaatsvond. Er zijn messen, een boksbeugel en een ploertendoder in beslag genomen.