Man opgepakt voor ontvoeren Fransman, slachtoffer vast in badkamer

Man opgepakt voor ontvoeren Fransman, slachtoffer vast in badkamer

Geplaatst op 21 september 2022, om 17:03 uur

ROTTERDAM – De politie heeft afgelopen vrijdag een 31-jarige man uit Rotterdam opgepakt op verdenking van het ontvoeren van een Fransman, zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het slachtoffer werd met handen en voeten aan elkaar getapet gevonden in een badkamer in een woning in de wijk Oosterflank in Rotterdam.

Donderdag kwam een bericht bij Europol binnen van de Franse autoriteiten. “Een 29-jarige man uit Montpellier zou gegijzeld worden in Rotterdam. De Rotterdamse politie is direct een groot onderzoek gestart met als doel de Fransman te vinden”, aldus het OM.

Het arrestatieteam trof de man levend aan in de badkamer. In het pand zijn ook onder meer drugs en patronen aangetroffen. De politie vermoedt dat er nog meer personen betrokken zijn bij de gijzeling, meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.

De 31-jarige verdachte is dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft twee weken langer vast.

Door: ANP