Omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien langs route Glazen Koets

Omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien langs route Glazen Koets

Geplaatst op 20 september 2022, om 13:45 uur

DEN HAAG – Langs de route die de Glazen Koets door Den Haag reed, waren dinsdag enkele omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Die hingen aan hekken, uit protest tegen het overheidsbeleid. In de koets zaten koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia. Langs de kant van de weg was ook boegeroep te horen.

De gemeente Den Haag had maandag laten weten dat omgekeerde vlaggen op zich zijn toegestaan, die vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Ze mogen echter niet aan gemeentelijke eigendommen worden vastgemaakt, zoals bomen en lantaarnpalen.

Tegenstanders van het kabinetsbeleid hebben de afgelopen tijd veel omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen. Dit zijn onder anderen boeren die tegen het stikstofbeleid zijn, maar bijvoorbeeld ook tegenstanders van coronamaatregelen.

Door: ANP