Meerdere mensen aangehouden op Prinsjesdag, zes tractoren meegenomen

Meerdere mensen aangehouden op Prinsjesdag, zes tractoren meegenomen

Geplaatst op 20 september 2022, om 16:39 uur

DEN HAAG – Vijf mensen zijn dinsdag opgepakt op Prinsjesdag in Den Haag. Ze hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan belediging, ze luisterden niet naar het bevel van een agent of ze weigerden zich te identificeren.

Bovendien zijn zes tractoren in beslag genomen. De eigenaren zijn niet aangehouden. Ze kunnen hun voertuigen in de loop van dinsdag ophalen, maar moeten dan wel direct vertrekken uit Den Haag. Een van de tractorbestuurders reed volgens de politie gevaarlijk en krijgt daarom een proces-verbaal. De vijf andere bestuurders hadden zich niet gehouden aan het noodbevel om niet naar het centrum van Den Haag te rijden. Zij krijgen geen bekeuring, maar wat ze hebben gedaan wordt wel geregistreerd, zodat daar bij een volgende overtreding rekening mee kan worden gehouden, zegt de politie.

Op meerdere plekken langs de route en net buiten dat gebied lieten mensen dinsdag hun onvrede met de overheid blijken. Ze waren omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Ook klonk boegeroep en gefluit toen de Glazen Koets langsreed en bij de balkonscène.

Door: ANP