17-Jarige jongeman aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijke steekpartij

17-Jarige jongeman aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijke steekpartij

Geplaatst op 18 september 2022, om 08:22 uur

NIJMEGEN– De politie is zaterdagmiddag gestart met een groot onderzoek, na een dodelijk steekincident op Plein 1944 in Nijmegen. Bij dit steekincident is een 21-jarige man uit de gemeente Nijmegen overleden. Korte tijd later zich meldde op het politiebureau een 17-jarige jongeman uit Nijmegen. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Op Plein 1944 is vanmiddag een PD-unit geplaatst voor de 1e verhoren van mogelijke getuigen. Gelijktijdig is er buurtonderzoek gedaan om eventuele camerabeelden veilig te stellen. Door medewerkers van Forensische Opsporing is direct na het incident een technisch onderzoek gedaan.

De recherche is een Team Grootschalige Opsporing opgestart om onderzoek te doen naar dit geweldsincident, waarbij mogelijk meerdere personen betrokken zijn. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of aanleiding voor het steekincident is. Met dit onderzoek wil de politie eventuele aanwijzingen of sporen die van belang kunnen zijn voor het onderzoek veiligstellen.

Iets gezien? Deel je informatie!
Getuigen die meer informatie hebben over dit incident kunnen de politie bellen via 0900-8844 of geheel anoniem via 0800-7000.

Foto’s: Persbureau Heitink