Veiligheidsregio’s waarschuwen voor slecht weer

Veiligheidsregio’s waarschuwen voor slecht weer

Geplaatst op 16 september 2022, om 15:37 uur

NEDERLAND – Veiligheidsregio’s in met name het noorden van het land waarschuwen voor het slechte weer van vrijdagmiddag. Ook Rijkswaterstaat vestigde al de aandacht op een drukke middagspits en waarschuwt weggebruikers om rekening te houden met zware windstoten. Vooral langs de kust en rond het IJsselmeer hebben automobilisten daar tijdens (onweers)buien last van.

Aanleiding is code geel die het KNMI eerder op de dag afgaf voor bepaalde provincies vanwege slecht weer, een waarschuwing die nu voor het hele land geldt.

De Veiligheidsregio Drenthe twittert dat mensen zich goed moeten voorbereiden op het slechte weer. “Ruim losliggende spullen rondom je huis op en sluit ramen en deuren. Schuil niet onder bomen.” Veiligheidsregio Groningen twittert: “Bereid je goed voor op slechte weersomstandigheden en weet wie je wanneer moet bellen.”

Code geel betekent voor vrijdagmiddag en -avond dat er regelmatig buien met mogelijk onweer, hagel en zware windstoten komen. Aan zee kunnen windstoten met een kracht van 75 tot 80 km per uur ontstaan, elders is dat rond de 75 km per uur. De wind komt uit een noordwestelijke richting, zegt het KNMI. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden, aldus het weerinstituut.

Weggebruikers moeten langs de kust en rond het IJsselmeer vooral tijdens (onweers)buien rekening houden met zware windstoten

Door: ANP