Jumbobaas Van Eerd blijft langer vast als verdachte in witwaszaak

Jumbobaas Van Eerd blijft langer vast als verdachte in witwaszaak

Geplaatst op 16 september 2022, om 18:19 uur

GRONINGEN – Jumbo-topman Frits van Eerd blijft langer vastzitten als verdachte in de witwaszaak. Het Openbaar Ministerie meldt vrijdag dat zijn inverzekeringstelling vrijdagmiddag door de rechter-commissaris in Assen getoetst is en door de officier van justitie is verlengd met maximaal drie dagen.

De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten het voorarrest van de 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze met 14 dagen te verlengen. Vijf verdachten in deze zaak zijn op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte.

Behalve Van Eerd wordt een 57-jarige vrouw uit Gasteren nog verhoord door de FIOD en de politie.

Dinsdag werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan in een gezamenlijk onderzoek van onder meer de FIOD en het OM. Invallen vonden plaats in de woning van Van Eerd in Heeswijk-Dinther, maar ook in plaatsen in Groningen en Drenthe.