Automobilist rijdt door na ongeval

Automobilist rijdt door na ongeval

Geplaatst op 16 september 2022, om 08:39 uur

NIJMEGEN – Aan de Molenweg ter hoogte van Tweede Oude Heselaan in Nijmegen heeft donderdag op vrijdagnacht een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 1:10uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Een bestuurder reed op de Tweede Oude Heselaan (vanuit centrum) richting Molenweg. Daarbij reed de bestuurder te hard door de bocht, waardoor hij op een fietspad terecht kwam. Op dat moment was een jongeman aan het fietsen, hij werd geschept. De bestuurder stopte heel kort na de aanrijding, maar stapte niet uit. Vervolgens reed de bestuurder met hoge snelheid door. De politie heeft nog in de omliggende wijken naar de auto gezocht. Volgens getuigen betreft het een mini (bouwjaar 2005) van donkere kleur en met een beschadigd voorruit. De politie kon op dit moment het signalement nog niet bevestigen.

De jongeman op de fiets werd met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis afgevoerd.
Zijn fiets raakte zwaar beschadigd. Door de aanrijding kwam hij enkele meters verderop op de tegenoverliggende rijstrook terecht. Zijn fiets had wel een fatsoenlijke verlichtingsinstallatie, deze raakte door het ongeval gebroken.

Het is niet bekend of in de auto een man of een vrouw achter het stuur zat.

Foto: John Beckmann / Persbureau Heitink