Advocaat: Lil Kleine niet betrokken bij extreem zware mishandeling

Advocaat: Lil Kleine niet betrokken bij extreem zware mishandeling

Geplaatst op 16 september 2022, om 20:53 uur

AMSTERDAM– Rapper Lil Kleine is volgens zijn advocaat Nienke Hoogervorst niet betrokken bij de mishandeling die afgelopen nacht in Amsterdam heeft plaatsgevonden. Dat laat zij weten aan het ANP. De politie meldde dat een man op de Blauwbrug in Amsterdam door meerdere verdachten extreem zwaar is mishandeld en beroofd. Lil Kleine was die avond aanwezig in de nabijgelegen Club Air.

Volgens het zogenoemde juicekanaal Life of Yvonne zou Jorik Scholten, zoals de rapper heet, betrokken zijn geweest bij de “extreem zware mishandeling”, zoals de politie de gebeurtenis noemt. Dat ontkent zijn advocaat. “Jorik is gisteravond in Club Air lastiggevallen en vervolgens is hij door een beveiliger naar zijn auto begeleid en vertrokken. Jorik is niet betrokken bij wat zich daarna buiten de club heeft afgespeeld en heeft daar ook geen weet van. Wij zijn niet bekend met een aangifte, zoals wordt gesuggereerd.”

In februari lekte een video uit waarop te zien is dat Scholten zijn inmiddels ex-verloofde Jaimie Vaes uit een auto sleurt en haar hoofd tussen de autodeur klemt. Hij werd opgepakt en Vaes deed later aangifte. De rapper vertrok kort nadat hij onder voorwaarden weer op vrije voeten was gekomen tijdelijk naar Thailand. In een video op Instagram vertelde hij dat hij daar “professionele hulp” zocht.

Het Openbaar Ministerie liet recent weten dat het onderzoek naar Lil Kleine na ruim zeven maanden nog steeds niet is afgerond. Vlak voor het incident met zijn ex-verloofde werd Scholten nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. Het management van Lil Kleine, NAMAM, heeft nooit gereageerd op het onderzoek naar de rapper.

Door: ANP