Verder onderzoek nodig naar stoffelijke resten Hoorn

Verder onderzoek nodig naar stoffelijke resten Hoorn

Geplaatst op 15 september 2022, om 09:28 uur

HOORN – Dinsdag werden stoffelijke resten gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn. Dat gebeurde in een zoektocht in de vermissingszaak van Sumanta Bansi. Het blijkt nog niet mogelijk om uitsluitsel te geven over de gevonden resten.

De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Een 42-jarige man uit Hoorn werd in juli 2022 veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam.

Dinsdag werden na een verklaring van de verdachte stoffelijke resten gevonden op de aangewezen locatie in Hoorn. Onderzoekers van de politie hebben de plek onderzocht en alle stoffelijke resten geborgen. Deze zijn overgebracht naar het Nederlands Forensisch Intituut (NFI). Het betreft een onderzoek dat met de hoogste prioriteit en voortvarendheid is opgepakt. Dit om definitieve bevestiging te vinden van het sterke vermoeden van politie en OM dat het inderdaad om Sumanta Bansi gaat. Het onderzoek naar de stoffelijke resten heeft nog geen uitsluitsel gegeven en zal naar verwachting nog enkele dagen in beslag nemen.

Naast het forensisch onderzoek vindt deze week aanvullend onderzoek plaats op het bedrijventerrein Hoorn. In een sloot grenzend aan de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden, worden duikers ingezet.

De verdachte is dinsdag uitgebreid ondervraagd. Wanneer het forensisch onderzoek is afgerond zal hij opnieuw verhoord worden.