Menselijke resten bedrijventerrein Hoorn zijn van Sumanta Bansi

Menselijke resten bedrijventerrein Hoorn zijn van Sumanta Bansi

Geplaatst op 15 september 2022, om 18:15 uur

HOORN – De menselijke resten die dinsdag werden gevonden op een bedrijventerrein in Hoorn zijn van Sumanta Bansi. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie donderdag.

De 22-jarige Sumanta verdween in februari 2018 uit haar woonplaats Hoorn. Ze woonde destijds bij het gezin van Manodj B. (42), van wie ze op het moment van de verdwijning acht weken zwanger was. B. werd in juli veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf voor het doden van Sumanta en het wegmaken van haar lichaam.

De zoektocht werd in gang gezet na een nieuwe verklaring van B. dinsdag. De stoffelijke resten werden gevonden aan de rand van het bedrijventerrein Hoorn 80, waarna deze werden overgebracht naar het NFI voor de identificatie. Er was toen al een sterk vermoeden dat het ging om Bansi.

Verder onderzoek
De politie en het OM doen nog verder onderzoek in de zaak. “In belang van het onderzoek worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan”, aldus het OM.

Naast het forensisch onderzoek vindt deze week aanvullend onderzoek plaats op het bedrijventerrein. In een sloot die grenst aan de plek waar de stoffelijke resten zijn gevonden, worden duikers ingezet. Als het forensisch onderzoek is afgerond, zal B. opnieuw verhoord worden.

Door: ANP