Aanhoudingen voor witwassen, mensensmokkel en fraude bij controle A12

Aanhoudingen voor witwassen, mensensmokkel en fraude bij controle A12

Geplaatst op 15 september 2022, om 14:37 uur

BABBERICH – Op woensdagmiddag en avond werd, onder leiding van de Koninklijke Marechaussee, een grote Mobiel Toezicht Veiligheid controle gehouden op de A12 bij Babberich. Bij deze controle, genaamd Korridorfahndung, werkten Marechaussee, Douane, belastingdienst en Nederlandse – en Duitse politie samen in de strijd tegen mensensmokkel en mensenhandel, identiteitsfraude en grensoverschrijdende criminaliteit. Hierbij werden 4 personen aangehouden en zijn 63 boetes uitgedeeld. Daarnaast hebben 2 personen hun openstaande boetes ter plaatse betaald.

Een persoon werd gearresteerd omdat hij een vals Portugees rijbewijs toonde. Bij de controle van een ander voertuig met twee inzittenden toonde de bestuurder een valse Bulgaarse identiteitskaart. De bijrijder kon geen identiteitsdocumenten overhandigen. De bestuurder is aangehouden voor mensensmokkel en identiteitsfraude en de andere persoon is opgehouden voor verder onderzoek. Op de N317 werd een man aangetroffen die geen identiteitsdocumenten kon overhandigen. Bij nader onderzoek bleek hij in de vreemdelingenprocedure in Frankrijk te zitten. Hij moet binnen 28 dagen terugkeren naar Frankrijk. De Koninklijke Marechaussee verricht verder onderzoek in deze zaken. Verder werden 2 mannen aangehouden op verdenking van witwassen nadat er in hun voertuig 120.000 euro werd aangetroffen. De politie zal deze zaak verder onderzoeken.

Ook werden meerdere boetes uitgeschreven, 46 voor het mobiel bellen tijdens het rijden en boetes voor onder meer het rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden.

Tijdens deze controle werd alle verkeer op de A12 vanuit Duitsland naar de controlepost geleid.