Meerdere aanhoudingen bij inval in cocaïnewasserij

Meerdere aanhoudingen bij inval in cocaïnewasserij

Geplaatst op 13 september 2022, om 11:54 uur

OSPEL  – Bij een inval in een cocaïnewasserij in het Limburgse Ospel heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag zes mensen aangehouden. Het gaat om vijf mannen en een vrouw. Ook is een onbekende hoeveelheid drugs in beslag genomen, maakte de politie bekend. De cocaïnewasserij was op het moment van de inval in werking.

De drugsfabriek werd gevonden in een pand aan de Witteplakdijk in het Limburgse dorp. De politie heeft de omgeving van het pand afgezet.

De inval volgde op een melding maandagavond dat er in het pand drugsgerelateerde handelingen zouden plaatsvinden. Daarop viel een speciale eenheid van de politie het pand binnen en werden de zes verdachten aangetroffen en opgepakt. Ze zouden betrokken zijn bij de cocaïnewasserij. De Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) is ook ter plaatse om de drugsfabriek te ontmantelen. Dat kan nog twee dagen in beslag nemen, aldus de woordvoerster van de politie.

In een cocaïnewasserij worden via een chemisch proces producten waarin de cocaïne verstopt zit, zoals kleding of voedsel, gescheiden van de drugs.

Door: ANP