Brandweer redt hond uit het water

Brandweer redt hond uit het water

Geplaatst op 13 september 2022, om 19:08 uur

EINDHOVEN – De brandweer van Eindhoven heeft aan het eind van de middag een hond uit de Dommel gered. De hond werd gevonden door een man in een kano, en kon de steile kant niet meer opkomen. Ook was het baasje van de hond nergens te bekennen. De man in de kano besloot de hulpdiensten te bellen en bleef zo lang met zijn kano wachten bij de hond.

De brandweer kwam met twee wagens ter plaatse. Het ORT (Oppervlakte Reddings Team) is het water in gegaan om de hond te vangen. Omdat de hond niet zelf naar de kant kwam werd hij op een reddingsplank gezet en kreeg een korte surfles van de brandweer. Uiteindelijk kon de hond herenigd worden met zijn baasje die ondertussen ter plaatse was gekomen. De hond hoort thuis op een erf bij een boerderij in de omgeving, en is vermoedelijk zelf op avontuur gegaan en hierbij in het water terecht gekomen.

De dierenambulance kwam ook ter plaatse om de hond even te bekijken en te checken of het baasje van de hond ook echt de rechtmatige eigenaar was.

Foto’s: Sem van Rijssel