Vrachtwagenchauffeur drama Nieuw-Beijerland: ik ben onschuldig

Vrachtwagenchauffeur drama Nieuw-Beijerland: ik ben onschuldig

Geplaatst op 12 september 2022, om 08:02 uur

ROTTERDAM – De Spaanse vrachtwagenchauffeur die eind augustus een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Nieuw-Beijerland zegt in een interview met het Spaanse El Español onschuldig te zijn. Hij had ten tijde van het ongeluk volgens eigen zeggen een epileptische aanval. Hij zegt zich daardoor niks meer te kunnen herinneren van wat er is gebeurd.

Zijn advocaat Winston de Brouwer zei dinsdag aan tafel bij praatprogramma Jinek ook al dat een epileptische aanval waarschijnlijk de aanleiding tot het ongeluk had gevormd. De 44-jarige Spaanse chauffeur zou in zijn jeugd last hebben gehad van epilepsie, zei De Brouwer, maar had inmiddels al lange tijd geen aanval meer gehad. “Hij volgt aanwijzingen die de dokter hem geeft en slikt trouw zijn medicatie.”

De chauffeur wacht zijn proces in vrijheid af. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam besloot donderdag dat hem dit was toegestaan. Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven.

Het OM wilde de voorlopige hechtenis van de 45-jarige chauffeur laten verlengen vanwege het herhalingsgevaar, maar de raadkamer zag dit herhalingsgevaar niet meer, zo legde het OM donderdag uit. De rechtbank liet weten dat het “voor het onderzoek niet van belang is dat hij langer vast blijft zitten”.

De chauffeur zegt in het interview met El Español zichzelf juist ook als slachtoffer te zien. Hij had zelf ook om kunnen komen bij het ongeval, stelt hij. De man zegt niet meer te mogen rijden zolang het onderzoek naar het ongeluk duurt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer van de rechtbank in Rotterdam. Het is nog niet bekend wanneer het beroep van het OM behandeld gaat worden.

Door: ANP