Rustige zaterdagavond in Renesse, ondanks dreiging vechtpartij

Rustige zaterdagavond in Renesse, ondanks dreiging vechtpartij

Geplaatst op 11 september 2022, om 13:25 uur

RENESSE – In Renesse is het zaterdagavond rustig gebleven, zegt een woordvoerder van de politie. De Zeeuwse plaats was aangewezen als veiligheidsrisicogebied omdat twee groepen mensen mogelijk de confrontatie met elkaar zouden aangaan.

Een groep uit Dordrecht zou mogelijk onderweg zijn om op de vuist te gaan met een groep in Renesse. Een vechtpartij tussen de twee groepen een week eerder was aanleiding om alert te zijn, legt een woordvoerder uit.

Maar de Dordtenaren zijn niet gekomen. In Renesse ontstond zaterdagavond wel een andere groep met “mensen uit Zeeland”, maar nadat zij gesommeerd werden te vertrekken deden ze dat ook. Niet zeker is overigens of die groep heibel zocht, aldus de politiewoordvoerder.

Renesse is sinds zondagochtend 07.00 uur geen veiligheidsrisicogebied meer. Maar als de driehoek van burgemeester, officier van justitie en de politie zondagavond menen dat het weer nodig is, kan de maatregel opnieuw worden afgekondigd. In een veiligheidsrisicogebied mag de politie bijvoorbeeld preventief fouilleren om te controleren of mensen wapens bij zich dragen.

Door: ANP