Excuses ministerie na afslaan hulpaanbod voor Ter Apel

Excuses ministerie na afslaan hulpaanbod voor Ter Apel

Geplaatst op 11 september 2022, om 11:21 uur

DEN HAAG – Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft excuses aangeboden aan de Stichting INLIA omdat geen gebruik is gemaakt van hulp bij de opvang van asielzoekers. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie na onderzoek van onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV. Pointer meldt dat INLIA sinds juni bij herhaling heeft aangeboden kinderen en andere kwetsbaren op te vangen, maar het ministerie ging daar niet op in. “Dit is gewoon niet goed gegaan”, zegt het ministerie.

“We hadden bedden gereserveerd in kerken rond Ter Apel, maar daar is geen gebruik van gemaakt”, zegt John van Tilborg tegenover Pointer. “Het ministerie heeft daar later excuses voor aangeboden, want er lagen zwangere vrouwen en kinderen buiten.”

Het ministerie erkent dat er in “een uitzonderlijke situatie onder stoom en kokend water” dingen zijn misgegaan. Hoeveel mensen buiten nodeloos buiten hebben geslapen doordat het aanbod van de stichting is afgeslagen, zegt het ministerie niet te kunnen vaststellen. Inmiddels zou de samenwerking met INLIA wel goed verlopen.

Door: ANP