Man dreigt met een vuurwapen en wordt aangehouden na wilde achtervolging

Man dreigt met een vuurwapen en wordt aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 10 september 2022, om 09:16 uur

OUD GASTEL – Omdat iemand met een vuurwapen in Oud Gastel een vrouw zou bedreigen gingen verschillende politie-eenheden op deze melding af. De verdachte ging er echter vandoor waarna er tussen Oud Gastel en Halsteren en wilde achtervolging ontstond.

Vrijdagmiddag tegen 15.00 uur komt een bewoonster van Oud Gastel in haar auto aan bij haar woning in de Koopmansstraat. Zij ziet dan dat een bekende van haar naar haar toe komt lopen. Deze man bedreigt haar en hij richt daarbij volgens de aangeefster ook een vuurwapen op haar. De vrouw weet vanuit de auto het alarmnummer 112 te bellen. Als de man dat ziet gaat hij er vandoor in zijn auto. Aanrijdende politieagenten zien die auto dan op de Provincialeweg Zuid in Oud Gastel rijden en zij geven hem een stopteken. De man is duidelijk niet van plan daar aan te voldoen en geeft gas bij. Er ontstaat een wilde achtervolging van Oud Gastel tot in Halsteren, waarbij de verdachte (54) binnen de bebouwde kom snelheden bereikt tot 140 km/u, verschillende keren een rood verkeerslicht negeert en over de linker baan tegen het verkeer in rijdt. Uiteindelijk stopt hij op de Eikenlaan in Halsteren.

Omdat er sprake was van een mogelijk vuurwapen wordt hij door de agenten met getrokken pistool uit de auto gehaald. Bij een onderzoek in zijn auto werd tot op heden geen vuurwapen gevonden. De man is aangehouden voor de bedreiging en het in gevaar brengen van het verkeer.