Hond ontsnapt tijdens wandeling: wordt doodgereden

Hond ontsnapt tijdens wandeling: wordt doodgereden

Geplaatst op 10 september 2022, om 19:40 uur

UTRECHT- Een hond is vanmiddag aangereden op de A1 bij Eemnes. De viervoeter was op slag dood.

De eigenaar liet zijn vier honden uit op de Zuiderheide. Een van de dieren rende weg richting de snelweg. De hond wist de parallelbaan nog over te steken, maar werd op de hoofdrijbaan aangereden door een automobilist. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto liep lichte schade op. De eigenaar stak twee rijbanen over met zijn andere honden om poolshoogte te nemen.

Het ongeluk leidde tot een file van 6 kilometer richting Amersfoort. Ook op de A28 richting Amersfoort waren zaterdagmiddag problemen. De weg was dicht tussen Strand Nulde en knooppunt Hoevelaken door een ongeluk bij Nijkerk.