Drie aanhoudingen met getrokken vuurwapen na drugsdeal

Drie aanhoudingen met getrokken vuurwapen na drugsdeal

Geplaatst op 10 september 2022, om 11:16 uur

AMSTERDAM – De politie is vrijdagavond in grote getale uitgerukt naar de Bilderdijkstraat nadat een politieagent in burgerkleding om assistentie van zijn collega’s heeft gevraagd. De politieman voelde zich bedreigd toen een groep personen op hem afkwam en één uit deze groep een vuurwapen vast had.

Rond 21.00 uur zien politieagenten, die in burger hun werk doen, op het Bellamyplein dat tussen twee mannen vermoedelijk een drugsdeal gaande is. Nadat de koop rond is, gaat één van de politieagenten op de koper en de ander op de verkoper af. De koper, een 41-jarige Brit, wordt staande gehouden, geeft aan dat hij verdovende middelen heeft gekocht en wordt daarna aangehouden.

Assistentie collega
De verkoper loopt richting een sportcafé aan de Bilderdijkstraat waar de tweede politieman hem staande houdt en zich legitimeert als politie. De verdachte zet het op een rennen, roept tijdens zijn vlucht om hulp maar wordt voor het café in de kraag gevat. Op dat moment staakt de man zijn verzet, maar stroomt de horecagelegenheid leeg. De politieagent voelt zich genoodzaakt de verdachte los te laten en een groep van ongeveer vijftien personen richt zich tot de agent. Omdat de agent zich bedreigd voelt, pakt hij zijn dienstwapen en rent de groep weer het café in. Op dat moment vraagt de politieagent om assistentie en ziet dat enkele mannen weer het pand uitkomen.

Man met vuurwapen
Eén van hen verdwijnt in een portiek, de agent ziet dat hij een vuurwapen heeft en loopt het portiek uit. Weer voelt de politieman zich genoodzaakt zijn dienstwapen te pakken. Hier schrikt de man waarschijnlijk van en loopt weer terug het café in. Op dat moment arriveren meerdere politieagenten die de bezoekers van het sportcafé naar buiten sommeren. De man met het vuurwapen staat hier tussen, wordt gefouilleerd en een vuurwapen wordt daadwerkelijk aangetroffen. De verdachte, een 33-jarige man uit Amsterdam, wordt aangehouden. De verkoper, een 26-jarige Amsterdammer, wordt even later ook aangehouden in een binnentuin aan de Bilderdijkkade.

Getuigen en beelden gezocht
De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld hierbij altijd onderstaand registratienummer. Beelden kunnen ook een belangrijke bijdrage leveren. Beschikt u over relevante camerabeelden? Meldt dit dan bij de politie