UPDATE Zwaar ongeval op N322 tussen twee vrachtwagens en een auto

UPDATE Zwaar ongeval op N322 tussen twee vrachtwagens en een auto

Geplaatst op 9 september 2022, om 10:54 uur

WINSSEN- Op de Maas en Waalweg in Winssen gebeurde vrijdagochtend 07:43uur een zwaar ongeval. Bij het ongeval zijn 2 vrachtwagens en een auto betrokken.

Uit eerste onderzoek lijkt erop dat de bestuurder van de auto van de rijbaan afkwam en frontaal tegen de vrachtwagen botste. De bestuurder van de auto reed richting Nijmegen.
De bestuurder van de vrachtwagen probeerde hem te ontwijken, dat lukte gedeeltelijk, een complete frontale botsing werd op die manier vermeden. Door het ontwijkingsmaneuver raakte de vrachtwagenbestuurder de controle kwijt en reed in een maisveld. Daarbij reed hij over een sloot. De bestuurderscabine is zwaar beschadigd.

Je kunt mogelijk van geluk spreken: door de sloot “knikte” de bestuurderscabine naar links af, daardoor werden de inzittenden door de lading van achteren niet geraakt. De lading schoot deels los, was de bestuurderscabine nog recht voor de vrachtwagen, dan was mogelijk nog een deel van de lading in de cabine terecht gekomen.

Er kwam vlak na het ongeval nog rook vrij, deze werd met brandblussers geblust. De brandweer hoefde niet in blusactie te komen. Het is op dit moment niet duidelijk wie de brandblussers heeft gebruikt.
De auto raakte bij het ongeval een deur kwijt, een wiel is afgebroken en van de wiel is de band eraf gevlogen. Motorblok en vooruit raakten zwaar beschadigd. Er ligt veel glas, gebroken metalen onderdelen op het wegdek, deze moet nog worden schoongemaakt.
De weg is in beide de richtingen afgesloten. De Politie heeft nog een drone ingezet om de locatie/sporen ook van boven vast te kunnen leggen.

De andere vrachtwagen had erg weinig schade, hij kan zijn weg weer voortzetten. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

In de vrachtwagen, die in het maisveld belandde, zaten 2 personen, allebei zijn zij naar het ziekenhuis afgevoerd. De bestuurder van de auto ging ook mee naar het ziekenhuis, met onbekend letsel.

Foto: John Beckmann / Persbureau Heitink