Aanklager KNVB mag voetballer vervolgen

Aanklager KNVB mag voetballer vervolgen

Geplaatst op 9 september 2022, om 12:48 uur

UTRECHT/GELDERLAND – Een amateurvoetballer uit Hattem die in juli van dit jaar rood kreeg tijdens een bedrijventoernooi, mag door de aanklager van de KNVB vervolgd worden. Dat is het oordeel van de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. De contractspeler van SV Spakenburg spande een kort geding aan omdat hij van mening is dat de KNVB niet bevoegd is om te oordelen over wat er tijdens het bedrijventoernooi is gebeurd.

De voetballer deed op 2 juli mee aan een bedrijventoernooi in Ermelo. Tijdens dit toernooi vond een incident plaats waar hij betrokken bij was en een rode kaart kreeg. De scheidsrechter deed vervolgens schriftelijk aangifte bij de KNVB. De voetbalbond startte een vooronderzoek en besliste uiteindelijk op 27 juli dat de speler tuchtrechtelijk vervolgd wordt. Hem wordt verweten dat hij de scheidsrechter bij de keel heeft gegrepen, heeft geprobeerd een kniestoot te geven, heeft geduwd, dreigend op hem af is gegaan, een op de grond liggende speler tegen het hoofd heeft getrapt, ernstig beledigende taal heeft gebruikt en een toeschouwer heeft geslagen.

Foto: Rechtspraak