Militair (21) rijdt weer zonder rijbewijs, en onder invloed van drugs

Militair (21) rijdt weer zonder rijbewijs, en onder invloed van drugs

Geplaatst op 8 september 2022, om 09:45 uur

ZEELAND – Een notoire rijder zonder rijbewijs is woensdagavond weer gepakt. Ook had hij drugs gebruikt.

Woensdag om 18:15 uur ging er een alarm af op de meldkamer. Het Automatic Number Plate Recognition (ANPR) systeem gaf een hit op een kenteken waarvan we wisten dat de bestuurder vaak zonder kenteken rijdt. Een surveillance-eenheid wist de auto te traceren en gaf de bestuurder een stopteken in Kapelle.

Het bleek inderdaad de 21-jarige man uit Hoogerheide te zijn waarvan zijn rijbewijs is ingevorderd. Een speekseltest wees uit dat hij ook drugs had gebruikt. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau werd bloed afgenomen door een arts om het drugsgebruik te kunnen bewijzen. De zaak zal overgedragen worden aan de Koninklijke Marechaussee omdat de verdachte een militair is in actieve dienst.