Chauffeur truckdrama overtrad mogelijk de wet

Chauffeur truckdrama overtrad mogelijk de wet

Geplaatst op 8 september 2022, om 13:24 uur

NIEUW-BEIJERLAND – Eind vorige maand reed er een chauffeur met zijn vrachtwagen in op een buurtbarbecue in Nieuw-Beijerland. Volgens zijn advocaten had hij op dat moment een epileptische aanval. Echter zou hij dan niet hebben mogen rijden.

Bij het ongeluk dat plaatsvond op 27 augustus vielen 7 doden. Advocaat Felix Laros vertelt dat de chauffeur uit spanje een epileptische aanval had. De chauffeer, Juan, heeft in zijn jeugd vaker aanvallen gehad, en slikte medicijnen. De advocaat spreekt dan ook van een noodlottig ongeval.

Juan zegt zich niks meer te kunnen herinneren van het ongeluk. “Hij kwam pas weer bij in een politiebusje toen hem werd verteld wat er was gebeurd”, zegt advocaat Laros op Radio Rijnmond.

Mocht niet rijden
Volgens de Nederlandse wet mocht de chauffeur niet rijden bij gebruik van medicijnen. Advocaat verkeersrecht Bert Kabel bevestigt deze conclusie aan RTL Nieuws. Als blijkt dat chauffeur inderdaad nog medicatie heeft gebruikt dan heeft hij de wet overtreden. “Als je medicijnen slikt tegen epilepsie, word je in Nederland niet geschikt geacht om een vrachtwagen of een bus te besturen”, zegt advocaat Bert.

“Je mag dan in Nederland geen groot rijbewijs halen. Heb je al een groot rijbewijs, dan mag je de weg niet op.” Het onderzoek van de politie loopt nog. Chauffeur Juan zit nog vast.