Vogels en vissen dood door brand in speciaalzaken

Vogels en vissen dood door brand in speciaalzaken

Geplaatst op 7 september 2022, om 07:11 uur

NIEUW-VENNEP – In het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep heeft een brand een grote loods verwoest waarin onder meer een vis- en een vogelspeciaalzaak waren gevestigd. Alle dieren zijn omgekomen, meldt de brandweer. Het is niet bekend hoeveel dieren zich in het pand bevonden.

Op beelden van lokale media was te zien dat het pand volledig in lichterlaaie stond. Er zijn geen mensen gewond geraakt.

De brand aan de IJweg ontstond dinsdagavond. Rond 00.45 uur meldde de brandweer dat het vuur onder controle was. Twee woningen moesten worden ontruimd, de bewoners konden in de loop van de nacht weer terugkeren. Bij de brand kwam veel rook vrij.

“Woorden schieten te kort…..”, schrijft vogel- en papegaaienspeciaalzaak Allesvooruwvogel.nl op Facebook. “Ons levenswerk verwoest binnen een half uur. Zonder enige vorm van afscheid zijn alle vogels ons ontvallen.”

Foto’s Michiel van Bergen