Grote brand in leegstaande boerderij

Grote brand in leegstaande boerderij

Geplaatst op 7 september 2022, om 20:05 uur

HOOFDDORP – In een leegstaande boerderij in Hoofddorp is woensdag aan het einde van de middag brand ontstaan. Rond 17:30 uur werd de brand in de boerderij aan de Hoofdweg ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand vanwege de grote zwarte rookwolken die uit het pand trokken.

Een voorlichtster van de veiligheidsregio laat weten dat er in het lege pand strobalen lagen en dat in het dak asbest zit verwerkt. De brandweer is volop bezig met het vuur te blussen. Volgens de voorlichtster lijkt het gevaar van het asbest op dit moment nog beperkt omdat de asbest op het terrein neerslaat. Wel is Schiphol geïnformeerd in verband met de rook die vrijkomt en overlast kan veroorzaken.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. In augustus was er in hetzelfde pand ook al brand, toen was er sprake van brandstichting.

Foto: Michel van Bergen