Verdachte ongeval Oud Gastel reed roekeloos volgens Openbaar Ministerie

Verdachte ongeval Oud Gastel reed roekeloos volgens Openbaar Ministerie

Geplaatst op 6 september 2022, om 15:28 uur

BREDA – Het Openbaar Ministerie verdenkt de 27-jarige man uit Roosendaal die was betrokken bij het zeer ernstige verkeersongeval in Oud Gastel van roekeloos rijden. Justitie meent dat hij schuldig is aan het ongeval. De rechter-commissaris heeft dinsdag bepaald dat de man de komende twee weken blijft vastzitten, meldt het OM.

Door het ongeval kwamen een moeder (39), haar zoon (8) en dochter (10) om het leven. Een andere inzittende, een vrouw van 42, overleed eveneens. Haar 9-jarige dochter raakte gewond. Zij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en weer thuis.

Het ongeluk vond vrijdag in de vroege avond plaats op een kruising aan de Blauwhekken in Oud Gastel. De verdachte reed in een gehuurde Mercedes. Hij kwam op de kruising met zeer hoge snelheid in botsing met de Toyota waarin vijf personen uit het nabijgelegen Bosschenhoofd zaten.

Onderzoek
“Zijn rijstijl heeft geleid tot dit ernstige feit”, aldus de officier van justitie dinsdag over de verdachte. “Een feit waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen.”

Het onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeluk loopt nog, zegt het OM.

Trend
De gemeente Halderberge, waar Oud Gastel onder valt, gaat met omliggende gemeenten en de politie bekijken wat er tegen de hardrijders te doen valt. “Onze eerste prioriteit ligt nu bij de impact die dit heeft op onze gemeente en met name de inwoners van Bosschenhoofd”, aldus burgemeester Bernd Roks dinsdagmiddag.

“De uitspraak van het OM past bij wat ik eerder heb gezegd: het is een trend die we steeds vaker zien dat jonge mannen met gehuurde auto’s keihard door onze gemeente rijden. Onze gemeente moet juist een veilige plek zijn voor onze inwoners en onze kinderen in het bijzonder”, aldus Roks.

Door: ANP