Elektrische Porsche vliegt in brand tijdens rijden

Elektrische Porsche vliegt in brand tijdens rijden

Geplaatst op 5 september 2022, om 11:01 uur

NUENEN– Op de Heikampen in Nuenen is een elektrische Porsche in brand gevlogen tijdens het rijden.

De bestuurder was op weg naar zijn werk en reed thuis weg toen hij enige tijd later een rooklucht rook. Hij dacht nog even dat het van buiten kwam, maar niet snel later kwam er rook de auto binnen.

De man parkeerde zijn auto aan de kant van de weg, en zag toen ook vlammen uit het dashboard komen. Hij wist zijn persoonlijke spullen nog veilig te stellen en belde de brandweer.

Toen de brandweer arriveerde stond de binnenkant van de auto al vol rook. Ook zat er een flinke barst in de zwart geblakerde voorruit. De brand wist zich gelukkig niet snel te ontwikkelen, en de brandweer kon het vuur doven. De brand is vermoedelijk een gevolg van kortsluiting, de brand en water schade aan de binnenkant is groot.

Omdat het om een elektrische Porsche ging had de brandweer nog enige moeite om de stroom van het voortuig helemaal uit te schakelen. Op een speciaal systeem van de brandweer werden de gegevens van de auto opgezocht. Uiteindelijk wisten ze de accu helemaal los te koppelen. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak van de brand, of de Porsche nog gerepareerd kan worden is de vraag, waarschijnlijk is de wagen total loss.

Foto: Venema Media